Aleksanders Skoleoppgaver

Her kommer skoleoppgavene mine fra Westerdals utover året.

tirsdag, oktober 31, 2006

Frihet

En av våre første oppgaver. Tok vel litt lett på denne kanskje

Oppgave:Gå sammen i grupper på to. Hver gruppe diskuterer hva skolens modell kan bety og hva den kan innebære i praksis. På grunnlag av diskusjonen i gruppa: Skriv en kort tekst hver (velg sjanger selv) som har til hensikt å kommunisere begrepet frihet til en valgt diskursgruppe. Gjør rede for bevisste språklige valg for å oppnå god kommunikasjon



Frihet

Heisann Egon, gamle
ørn! Godt å se deg igjen.
Har´ em behandla´ræi
bra Hvorfor
så sur a kompis
Å, jasså din luring
har du en plan?




Intertekstualiteten er at dette diktet spiller på en gammel film om tre røvere som hadde en sjef som het Egon... Dette sier ikke diktet noe om, men man forstår det allikevel på grunn av språkbruken som er valgt. Tekstualiteten er dikt, og formen, rytmen og oppsetningen viser dette. Har lekt med ord og rytme, slik foreksempel Jan Erik Vold gjør. Det blir da også intertekstualitet i forhold til hans diktning.
Konteksten har man frihet til å velge selv, men det virker som om det er utenfor et fengsel på grunn av de referansene den spiler på. Diskursgruppa er de to som snakker sammen, som med et bredt østlandsspråk kan være arbeidere, kriminelle eller noe annet man føler passer. Jeg tenkte på Olsenbanden da jeg skrev, men unnlater å nevne noe om det i diktet.